Res bort, tryggt och säkert

Det händer ju att man åker bort då och då, ibland på en längre resa, ibland bara över ett par dagar. Nu är det ju inte långt kvar till jul heller och då är det extra många som reser bort. Det är då tjuvarna kommer fram. Om du vill känna dig trygg och säker med att lämna hemmet så finns det en del saker du kan göra. Du kan sätta upp IP kamera, sätta in ett larm samt även se till att säkra hemmet på andra sätt. Lämna inte saker av stort värde hemma. Smycken, kontanter med mera bör du låsa in.

Låtsas som om du är hemma

Ofta finns det tecken som visar att någon inte är hemma. Ett mörkt hus, en överfull brevlåda, ingen som skottat snö eller klippt gräs. Detta kan du motverka. Be någon som du känner eller din granne, att skotta eller klippa gräs, beroende på årstid. Samma det att de tar in posten åt dig. Låt dem även ställa sin bil på din uppfart eller pakering ibland. Du kan även sätta in timers i huset på lampor och annat. Så att de tänds då och då, så att det ser ut som om du är hemma.

Sedan är det som sagt bra med en ip kamera, samt larm, för då har du koll på vad som händer hemma, oavsett var du befinner dig. Det kan vara tryggt att veta.

29 Nov 2019