Behövs kosttillskott?

Asså jag blir så trött ibland! När man pratar om kosttillskott så verkar folk tro direkt att det är piller man knaprar i sig för att bli starkare, snabbare och bättre på sin sport. Lite som doping. Så är det ju inte alls och det är trist att man år 2021 ska behöva undervisa folk om vad bra kosttillskott som omega3 och vitaminer är för något. 

För att besvara frågan på om de behövs måste vi fundera ett tag på vad vi äter för mat. Får du i dig tillräckligt med fisk? Äter du spenat och bönor, är du vegan eller har du någon form av rubbing i din ämnesomsättning? Många saker kan spela in för att avgöra om vi behöver tillskott och generellt sett så behöver vi nog alla ta tillskott då och då. 

Gravida uppmuntras

De som är gravida, eller har tänkt att bli gravida, uppmuntras att ta tillskott. Folsyra är ett av de tillskott som man hör sägas är bra för fostret och detsamma gäller vitamin B. Detta är saker man inte får i sig så lätt genom maten så att äta dem som tillskott är bra.

Du som tränar mår bättre

Muskler byggs inte upp av träning, de bryts faktiskt ned. Uppbyggnaden sker när du vilar och med hjälp av olika kosttillskott kan du hjälpa dina muskler att återhämta sig snabbare. För varje träning + vila så blir musklerna lite starkare än innan och att då kunna ge dem lite extra hjälp på vägen är inte fel. 

18 Sep 2021