Vad är egentligen lyftarskor?

Har du hört talas om lyftarskor? De kallas även för tyngdlyftarskor och japp, de används främst av personer som gör tunga lyft. På fitnessfrank.se kan du jämföra flera modeller av denna sortens skor. Det som skiljer dessa skor från vanliga gympaskor är att lyftarskor de har en upphöjd klack samt en stabil sula. Dessa ska hjälpa till vid lnäböj och olympiska lyft.

Många fördelar med lyftarskor

Tränar man tyngdlyftning så är det rätt smart att använda denna typ av sko. Det finns nämligen många fördelar med den. Klacken är förhöjd på den och det beror på att då du gör tyngre lyft vill få upp hälen högre än tån. Sulan på skorna är helt platta och har ingen dämrpning. Det är för att du ska kunna stå stabilt på golvet när du lyfter. 

Materialet i lyftarskor är slitstarkt och klarar av många, tunga lyft på raken. Skon är utformad för att stå stilla i och lyfta tungt. De har även en bra andningsförmåga. 

Behöver du lyftarskor?

Lyftaskor används särskilt för att du ska få en bra stabilitet vid tyngre lyft. Man ser ofta denna typ av sko på tävlingar inom tyngdlyftning och cross-fit. Är det så att du inte tävlar eller tränar för att maximera tyngden på stången så är det inte ett måste att ha denna typ av sko. 

Dock kan lyftarskor ge dig en bättre teknik eftersom att de gör att dina fötter får rätt position. 

21 Mar 2023